Veilige wachtwoorden, dat kan eenvoudiger

door Robin Bodegom

Veilige wachtwoorden, dat kan eenvoudiger

Een veilig wachtwoord hoeft niet perse een moeilijk wachtwoord te zijn.

De wachtwoord zin

Maak een zin, gebruik hiervan bijvoorbeeld de eerste letters, voor het tweede en derde karakter een hoofdletter, een of meerdere leestekens en een spatie richting het einde. Een voorbeeld: "Mijn Google wachtwoord in juli 2018" wordt dan "mGW$#jul 18".

De woordenlijst

Een andere methode is het gebruik van 5 of meer bestaande woorden aan elkaar. Zo zou je een beeld kunnen beschrijven behorend bij een applicatie. Voorbeeld: Twitter associeer je met je slaapkamer, omdat je vaak voor het slapen nog even een tweet schrijft. Een te onthouden password als "avondbedopladerbriltablet" is dan een optie.

Uiteraard moet je ook goede wachtwoorden regelmatig wijzigen :)

« Terug naar Nieuws en Blog