De Algemene Verordening Gegevensbescherming geldt ook voor jou

door Robin Bodegom

De Algemene Verordening Gegevensbescherming geldt ook voor jou

Sinds 25 mei is de AVG van kracht, Deze datum zal u niet ontgaan zijn; Op 24 mei werd er een heus record gevestigd in het versturen van opt-in mailings voor nieuwsbrieven en bekendmakingen over privacyverklaringen. Veel bedrijven klagen dat ze de AVG maar onzin vinden, dit is onterecht. Tijdens de analyse van de bedrijfsprocessen (noodzakelijk om tot een Verwerkingsregister te komen) ontdekt je vaak zaken die anders of beter kunnen (en soms moeten). 

Voorbeeld

Een klant van mij bewaarde (uit serviceoverwegingen) afgehandelde dossiers van klanten, dat was na al die jaren een behoorlijke opslag geworden. Mijn klant zag zich al geconfronteerd met de aanschaf van (dure) kluizen i.p.v. kasten. Echter volgens de AVG mag je niet onnodig bewaren, hoe lief bedoeld ook. Daarop hebben we de procedures aangepast: Klanten bewaren nu zelf hun dossiers, mijn klant heeft inmiddels kastruimte over en voldoet geheel aan de AVG eisen.

« Terug naar Nieuws en Blog